Prenumeration

Prenumerera på nyskördade, obesprutade och 

lokalt odlade grönsaker!

Då förra årets grönsaksprenumeration blev en succé så kommer vi utöka prenumerationen säsongen 2024. Dels kommer vi köra samma variant som förra året med en sommarkasse (10 veckor) med start vid midsommar där man kan välja att vara med varje eller varannan vecka. Sedan kommer vi också erbjuda en höstkasse (6 veckor) från mitten av september till slutet på oktober. 

Texten och intresseanmälan (nedan) gäller sommarkassen. Om du vill prenumerera i sommar kan du även redan nu anmäla intresse för höstkassen. Om du bara är intresserad av höstkassen så kommer vi lägga upp en separat intresseanmälan för den senare. 

Under 10 veckors tid, med midsommarveckan som start erbjuder vi en prenumeration av en härlig och välkomponerad grönsakskasse. Man kan välja att få en kasse varje eller varannan vecka och vi kommer även att erbjuda hemkörning till vissa områden.

Innehållet i kassen är baserat på vad vi har att erbjuda just den veckan och man kan inte ändra eller byta ut grödor, men vi utlovar en bra variation av nyskördat varje vecka.

Prenumerationen kommer att kosta 250kr/kasse om du har möjlighet att hämta upp grönsakskassen i våran gårdsbutik på Sättra gård Adelsö på anvisad dag, alternativt 295kr om du vill ha kassen levererad hem till dörren (se "hemleverans" nedan).

I dom flesta veckors kassar så kommer det finnas en bas av "vanligare" grönsaker så som sallat, morötter, kål, zucchini, lök och betor, som sedan varieras vecka till vecka med lite mer "ovanliga" eller säsongsbetonade grödor såsom t.ex. jordgubbar, tomat, kålrabbi, majrova och fänkål. Det totala värdet av grönsakerna i kassen ligger mellan 250 och 300 kr.

Hemleverans

Vart leveransrutten kommer gå, och vilka adresser som vi kommer kunna inkludera, beror på hur många i ett visst område som anmäler intresse. Förra året hade vi prenumeranter på Adelsö, Munsö och i Ekerö tätort och rutten gick däremellan med mindre avstickare. Vi utökar gärna rutten i år men för att det ska gå ihop sig att göra större avstickare eller att åka längre så behöver vi ha ett visst antal intresseanmälningar från respektive område. Så om du är sugen, sprid gärna ordet till dina grannar och se till att dom anmäler sig så blir det större chans att vi kan leverera hem till dig.

Intresseanmälan

Anmäl ditt intresse nedan om du vill vara med på vår grönsaksprenumeration i sommar. Betalning kommer att ske löpande i samband med att du får dina kassar, eller om du hellre betalar allt på en gång så går det bra. Betalning sker via swish eller betallänk (kort).

Om du ska resa bort och behöver avboka en kasse så går det bra vid max 2 tillfällen vid varje-vecka-prenumeration, samt max 1 tillfälle vid varannan-vecka-prenumeration. Vi ser dock helst att man om möjligt undviker avbokningar och uppmuntrar er istället att ge bort kassen till t.ex en granne eller kattvakten. 

Intresseanmälan är inte bindande och vi förbehåller oss rätten att inte inkludera dig i vår hemleveransrutt om du t.ex. bor för avsides, men vi vill gärna att du bara anmäler intresse om du verkligen har för avsikt att hänga på. Vi kommer bara ha ett visst antal prenumeranter och det är först till kvarn som gäller. (Varje-vecka-prenumeranter prioriteras) 

Efter att du gjort din intresseanmälan och när säsongen börjar närma sig kommer du att få ett mail från oss med mer info om prenumerationen samt huruvida vi kan erbjuda dig hemkörning eller ej. 

Intresseanmälan för Grönsaksprenumeration