Om oss

Våra odlingsmetoder

Vi är en liten biointensiv grönsaksodling som odlar med vårt och naturens bästa i åtanke. Att odla biointensivt innebär att odla mycket och många olika grödor på en mindre yta. För att det ska lyckas så är det viktigt att bry sig om sin jord och anstränga sig lite extra för att bygga bra jord över tid. Det gör vi genom att minimera jordbearbetningen för att inte störa livet i jorden. Vi använder heller inga bekämpningsmedel eller konstgödsel utan matar jorden med naturligt gödsel och organiskt material.

Våra produkter

Det vi tar allra störst stolthet i är kvalitén på våra grönsaker. Vi får ofta höra från våra kunder att våra grönsaker smakar väldigt gott, är väldigt fina och håller väldigt länge. Vi blir lika glada och stolta varje gång vi får höra de orden. 

Maria och Gustav

Det är vi två som som äger och är de enda anställda i företaget (i dagsläget). Vi träffades 2017 och hade inga tidigare erfarenheter av yrkesodling. Maria har en bakgrund inom restaurang och service, Gustav inom bilmeck och hantverk, och vi träffades på KTH i Stockholm då vi båda hade en vision om att bli ingenjörer. Gustav (från Bromma) bodde då redan på Adelsö och pendlade in till stan, och Maria (från Hjo) bodde i studentlägenhet nära skolan. 2018 lämnade vi KTH och Maria flyttade ut till Gustav på Adelsö. Den sommaren startade vi företaget och sen har det fått växa organiskt varje år och fått ta upp större och större del av våra liv. 

Noble Farming

Sommaren 2018 började vi odla lite tomater i ett växthus på 40 kvm. 2019 tog vi ett arrende i anslutning till vår tomt och började odla en del på friland. Sedan dess har vi utökat frilandet varje år och säsongen 2023 odlar vi på på över 3000 kvm. Förutom grönsaker odlar vi också jordgubbar och snittblommor. 
Namnet Noble Farming är en ordlek; vi håller ju till på Adelsö - "Nobility Island". Men det är också en anspelan på det nobla i att driva småskaliga jordbruk och producera bra mat till sitt närområde.